Tentoonstelling
Notice: Use of undefined constant active_year - assumed 'active_year' in /data/client/c126/dutchdoc/public_html/dutch-doc.nl/www/views/archief/tentoonstelling.php on line 8
active_year

De tentoonstelling van de shortlist van de Dutch Doc Award 2012 vond dit jaar voor het eerst plaats in de Parkzaal van het Tropenmuseum. Hij was daar te zien van 10 mei t/m 10 juni 2012. Vanaf dit jaar zal het Tropenmuseum het nieuwe thuis zijn voor niet alleen de Award, maar ook voor een verdere samenwerking op het gebied van o.a. educatie en het geven van een platform aan documentair fotografen.

De jury heeft in 2012 met  Paulien Oltheten, Milou Abel, Sarah Carlier en Anouk Kruithof gekozen voor  een jonge generatie fotografen die zeer autonoom en tactiel werken. Zij kiezen onderwerpen  waarbij ze vanuit hun directe belevingswereld indirect en op lyrische wijze commentaar leveren op de grote wereld. Ze hebben aan Bertien van Manen een groot voorbeeld. Al sinds de jaren tachtig heeft deze fotografe met een zeer auteursgedreven werkwijze gezorgd voor vernieuwing in de documentaire fotografie. Carel van Hees heeft met zijn project over zijn vriend, bokser Cor Eversteijn, een liefdevol project van jaren afgerond dat niemand onberoerd laat.

Deze uiteenlopende projecten zijn samengebracht door tentoonstellingsmaakster Cecilia Hendrickx/Suopulab. Zij heeft letterlijk geprobeerd de fotografen in de schijnwerpers te zetten door tussen de tentoonstellingswanden lampen te plaatsen die één voor één de projecten uitlichtten. 

Tentoonstellingsontwerp: Cecilia Hendrikx / SuopuLab
Licht: Peter Romkema
Opbouw: Camion
Grafisch ontwerp: Mattsson / van der Eeden

Deze tentoonstelling kwam tot stand dankzij steun van het Mondriaan Fonds, SNS Reaal en Tropenmuseum Amsterdam 

Met dank aan: Come, Fotolab Kiekie, Bestuur en Raad van Advies van de Stichting Dutch Doc Photo.